Wysyłka w 24h
Sprawdź dostępność w sklepach
HiPP BIO - kaszka jaglana z ryżem i kukurydzą dla dzieci po 4. miesiącu życia
Znak HiPP BIO to gwarancja ponad 260 kontroli każdego produktu oraz 60 lat doświadczenia w rolnictwie ekologicznym.
Kaszka jaglana z ryżem i kukurydzą HiPP BIO jest wytwarzana z ekologicznych zbóż najwyższej jakości, w tym z pełnoziarnistego prosa. Kasza może stanowić samodzielny posiłek lub służyć do zagęszczania innych posiłków. Dla bezpiecznego i zdrowego żywienia Twojego dziecka:
- Wyselekcjonowane składniki - wartościowe, lekkostrawne zboża (niezawierające glutenu)
- Bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry
- Zgodnie z przepisami prawa zawiera witaminę B1 - ważną dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego
Zadbaj o zrównoważoną dietę oraz zdrowy tryb życia swojego dziecka.
Składniki: pełnoziarnista mąka jaglana* 36%, grysik ryżowy* 34%, mąka kukurydziana* 30%, witamina B1
*z rolnictwa ekologicznego
Zalecenia dla alergików: Gluten - Nie zawiera
Wartości odżywcze:
w 100 g proszku | w przygotowanej porcji* | |
---|---|---|
Energia | 1652 kJ / 390 kcal | 880 kJ / 209 kcal |
Tłuszcz | 2,0 g | 6,7 g |
- w tym kwasy tł. nasycone | 0,2 g | 2,1 g |
Węglowodany | 81,7 g | 31,7 g |
- w tym cukry* | 0,7 g | 11,5 g |
Błonnik pokarmowy | 3,0 g | 1,4 g |
Białko | 9,7 g | 4,8 g |
Sól** | <0,05 g | 0,10 g |
Sód | <0,02 g | 0,04 g |
Witamina B1 | 1,4 mg (280%***) | 0,42 mg (84%***) |
* zawiera naturalnie występujące cukry | ||
** zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu | ||
*** % zalecanego dziennego spożycia | ||
****Przygotowanie na porcję = 22 g kaszki HiPP + 25 g mleka HiPP 2 BIO Combiotik + 200 ml wody |
na 100g | w przygotowanej porcji* | ||
---|---|---|---|
Wartość energetyczna (kJ) | 1652 | 880 | |
Wartość energetyczna (kcal) | 390 | 209 | |
Tłuszcz (g) | 2 | 6.7 | |
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) | 0.2 | 2.1 | |
Węglowodany (g) | 81.7 | 31.7 | |
w tym cukry (g) | 0.7 | 11.5 | |
Błonnik (g) | 3 | 1.4 | |
Białko (g) | 9.7 | 4.8 | |
Sól (g) | <0.05 | 0.1 | |
Sód (g) | <0.02 | 0.04 | |
Tiamina (B1) (mg) | 1.4 | 0.42 |
Przygotowanie i stosowanie:
- Z mlekiem modyfikowanym:
22 g kaszki + 25 g mleka modyfikowanego (np. HiPP 2 BIO Combiotik) + 200 ml wody.
Kaszkę jaglaną z ryżem i kukurydzą HiPP BIO można także przygotować z mlekiem HA.
Zagotuj 200 ml wody i ostudź do temperatury ok. 50°C.
Do miseczki wsyp 25 g mleka modyfikowanego oraz 22 g (3-4 łyżki stołowe) kaszki. Dodaj ostudzoną wodę i zamieszaj.
Pozostaw na ok. 1 min do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przed podaniem sprawdź temperaturę.
- Jako bezmleczną kaszkę owocowo-zbożową
Zagotuj 100 ml wody i ostudź do temperatury ok. 50°C. Wsyp do miseczki 2 łyżki stołowe (11 g) kaszki. Dodaj ostudzoną wodę i zamieszaj. Dodaj 3/4 słoiczka (ok. 95 g) dowolnych Owoców HiPP BIO (np. Gruszki Williamsa) i pozostaw do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przed podaniem sprawdź temperaturę.
Ważne informacje:
- Dla zdrowia Twojego dziecka ważne jest przestrzeganie sposobu przygotowania kaszki.
- Zawsze podawaj kaszkę łyżeczką i przygotowuj ją bezpośrednio przed karmieniem.
- Po każdym użyciu starannie zamknij torebkę. Przechowuj ją w higienicznych warunkach, w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 3-4 tygodni po otwarciu.
- Nie podgrzewaj kaszki w kuchence mikrofalowej (niebezpieczeństwo poparzenia!).
- W celu ochrony ząbków dziecka przed próchnicą nie podawaj kaszki po wieczornej pielęgnacji jamy ustnej.
Przechowywanie:
Przechowywać w temperaturze otoczenia.
Producent:
HiPP Polska Sp. z o.o.
ul. Puławska 303
02-785 Warszawa