Hipp Kaszka Jaglana z Ryżem i Kukurydzą - Bio

kaszka jaglana dla dzieci
16.99 16,99 zł
W magazynie
-
+
  • darmowy odbiór w sklepie
  • dostawa już od 9,99zł w ciągu 2 dni
  • bezpieczne płatności online
  • 14 dni na zwrot
p_8163
Opis produktu

HiPP BIO - kaszka jaglana z ryżem i kukurydzą dla dzieci po 4. miesiącu życia



Znak HiPP BIO to gwarancja ponad 260 kontroli każdego produktu oraz 60 lat doświadczenia w rolnictwie ekologicznym.
Kaszka jaglana z ryżem i kukurydzą HiPP BIO jest wytwarzana z ekologicznych zbóż najwyższej jakości, w tym z pełnoziarnistego prosa. Kasza może stanowić samodzielny posiłek lub służyć do zagęszczania innych posiłków. Dla bezpiecznego i zdrowego żywienia Twojego dziecka:
- Wyselekcjonowane składniki - wartościowe, lekkostrawne zboża (niezawierające glutenu)
- Bez dodatku cukru - zawiera naturalnie występujące cukry
- Zgodnie z przepisami prawa zawiera witaminę B1 - ważną dla prawidłowego funkcjonowania układu nerwowego

Zadbaj o zrównoważoną dietę oraz zdrowy tryb życia swojego dziecka.

Składniki: pełnoziarnista mąka jaglana* 36%, grysik ryżowy* 34%, mąka kukurydziana* 30%, witamina B1
*z rolnictwa ekologicznego

Zalecenia dla alergików: Gluten - Nie zawiera

Wartości odżywcze:

w 100 g proszkuw przygotowanej porcji*
Energia 1652 kJ / 390 kcal 880 kJ / 209 kcal
Tłuszcz 2,0 g 6,7 g
- w tym kwasy tł. nasycone 0,2 g 2,1 g
Węglowodany 81,7 g 31,7 g
- w tym cukry* 0,7 g 11,5 g
Błonnik pokarmowy 3,0 g 1,4 g
Białko 9,7 g 4,8 g
Sól** <0,05 g 0,10 g
Sód <0,02 g 0,04 g
Witamina B1 1,4 mg (280%***) 0,42 mg (84%***)
* zawiera naturalnie występujące cukry
** zawartość soli wynika wyłącznie z obecności naturalnie występującego sodu
*** % zalecanego dziennego spożycia
****Przygotowanie na porcję = 22 g kaszki HiPP + 25 g mleka HiPP 2 BIO Combiotik + 200 ml wody
na 100gw przygotowanej porcji*
Wartość energetyczna (kJ) 1652 880
Wartość energetyczna (kcal) 390 209
Tłuszcz (g) 2 6.7
w tym kwasy tłuszczowe nasycone (g) 0.2 2.1
Węglowodany (g) 81.7 31.7
w tym cukry (g) 0.7 11.5
Błonnik (g) 3 1.4
Białko (g) 9.7 4.8
Sól (g) <0.05 0.1
Sód (g) <0.02 0.04
Tiamina (B1) (mg) 1.4 0.42

Przygotowanie i stosowanie:

- Z mlekiem modyfikowanym:
22 g kaszki + 25 g mleka modyfikowanego (np. HiPP 2 BIO Combiotik) + 200 ml wody.
Kaszkę jaglaną z ryżem i kukurydzą HiPP BIO można także przygotować z mlekiem HA.
Zagotuj 200 ml wody i ostudź do temperatury ok. 50°C.
Do miseczki wsyp 25 g mleka modyfikowanego oraz 22 g (3-4 łyżki stołowe) kaszki. Dodaj ostudzoną wodę i zamieszaj.
Pozostaw na ok. 1 min do momentu uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przed podaniem sprawdź temperaturę.
- Jako bezmleczną kaszkę owocowo-zbożową
Zagotuj 100 ml wody i ostudź do temperatury ok. 50°C. Wsyp do miseczki 2 łyżki stołowe (11 g) kaszki. Dodaj ostudzoną wodę i zamieszaj. Dodaj 3/4 słoiczka (ok. 95 g) dowolnych Owoców HiPP BIO (np. Gruszki Williamsa) i pozostaw do uzyskania odpowiedniej konsystencji. Przed podaniem sprawdź temperaturę.
Ważne informacje:
- Dla zdrowia Twojego dziecka ważne jest przestrzeganie sposobu przygotowania kaszki.
- Zawsze podawaj kaszkę łyżeczką i przygotowuj ją bezpośrednio przed karmieniem.
- Po każdym użyciu starannie zamknij torebkę. Przechowuj ją w higienicznych warunkach, w suchym miejscu, w temperaturze pokojowej. Zawartość opakowania zużyj w ciągu 3-4 tygodni po otwarciu.
- Nie podgrzewaj kaszki w kuchence mikrofalowej (niebezpieczeństwo poparzenia!).
- W celu ochrony ząbków dziecka przed próchnicą nie podawaj kaszki po wieczornej pielęgnacji jamy ustnej.

Przechowywanie:

Przechowywać w temperaturze otoczenia.

Producent:

HiPP Polska Sp. z o.o.
ul. Puławska 303
02-785 Warszawa

Informacje dodatkowe
  • KategoriaKaszki dla dzieci
  • MarkaHipp
  • Wiek dziecka
Napisz własną recenzję
Napisz opinięHipp Kaszka Jaglana z Ryżem i Kukurydzą - Bio
Ocena