Wysyłka w 24h
Sprawdź dostępność w sklepach
Wysyłka w 24h
Sprawdź dostępność w sklepach
Zaloguj się do klubu Super-Pharm
Podaj e-mail, aby dokończyć rejestrację
Potwierdź e-mail
Wygląda na to, że konto z tym adresem e-mail już istnieje, ale nie jest połączone z kontem Klubowicza Super-Pharm.
Na ten e-mail został wysłany kod weryfikacyjny.
Wpisz kod poniżej, a połączymy ten e-mail z Twoim kontem Klubowicza.
Załóż konto w klubie
Zmień hasło
Chcesz zmienić hasło?
Wpisz numer telefonu lub numer karty Klubowicza
Wyślemy SMS z kodem do zmiany hasła.
Wpisz Kod z SMS i nadaj nowe hasło
Miód Manuka to miody jednorodne wytworzone wyłącznie na terytorium Nowej Zelandii, w czasie który pokrywa się z okresem kwitnienia krzewów Manuka, które są wytworzone w zasadniczej większości z nektaru roślin z gatunków Leptospermum scoparium. Miody charakteryzują się takimi cechami jak:
- odpowiedni zakres przewodności właściwej, wyjątkowy smak określany jako mineralny, lekko gorzki;
- silnie aromatyczny zapach z wyczuwalnymi nutami wilgotnej ziemi i wrzosu;
- obecnością pyłku charakterystycznego dla krzewów Manuka oraz składników, w tym: methylglyoxalu (MGO™)
MGO™ to skrót od Methylglyoxal – naturalnej substancji uznanej przez naukowców za charakterystyczny składnik miodów Manuka, które ze względu na jego wysoką zawartość odróżniają się od innych miodów dostępnych na rynku. Miód zawiera methylglyoxal w ilości powyżej 550 mg/kg (naturalny składnik występujący w znacznych ilościach tylko w niektórych miodach Manuka).
Skład:
Wartość odżywcza w 100 g w 15 g*
Wartość energetyczna 1400 kJ / 335 kcal 210 kJ / 50 kcal
Tłuszcz 0 g 0 g
w tym kwasy tłuszczowe nasycone 0 g 0 g
Węglowodany 82,1 g 12,3 g
w tym cukry 82,1 g 12,3 g
Błonnik 0 g 0 g
Białko 0 g 0 g
Sól 0,03 g 0 g
Methylglyoxal >55 mg >8,25 mg
*15 g (3 łyżeczki)= porcja dzienna. W słoiku znajduje się około 17 porcji.
Opakowanie 250g przy spożywaniu dziennej porcji trzech łyżeczek dziennie wystarcza na około dwa tygodnie.
Spożywanie Miodu Manuka MGO™ 550+
Miód najlepiej spożywać rano na czczo w ilości 2-3 łyżeczek lub po 1 łyżeczce 2-3 razy dziennie pół godziny przed posiłkiem.
Warunki przechowywania:
Przechowywać w temperaturze pokojowej.
Kraj pochodzenia miodu: Nowa Zelandia
Kraj produkcji: Nowa Zelandia
Aleksandra
Anna
BARBARA
Marzena
Marta
Adriana
Pokaż więcej odpowiedzi Zwiń
Anna
Elżbieta
Sławomir
Pokaż więcej odpowiedzi Zwiń
Barbara
Halina
Włodzimierz
Pokaż więcej odpowiedzi Zwiń
Irena
Pokaż więcej odpowiedzi Zwiń
Izabela
Pokaż więcej odpowiedzi Zwiń
Ewa
Dariusz
Vitaly
Pokaż więcej