Wysyłka w 24h
Sprawdź dostępność w sklepach
Wysyłka w 24h
Sprawdź dostępność w sklepach
Resource Protein to kompletna pod względem odżywczym, wysokobiałkowa dieta w płynie. Żywność specjalnego przeznaczenia medycznego, do postępowania dietetycznego w stanach niedożywienia i/lub w przypadku ryzyka niedożywienia, któremu może towarzyszyć zwiększone zapotrzebowanie na białko, związanego z chorobą, np.
- W chorobach nowotworowych
- U osób w podeszłym wieku
- W okresie okołooperacyjnym
- W okresie rekonwalescencji
Warto stosować Resource Protein, ponieważ:
- Zwiększa ilość pełnowartościowego białka w diecie (1 opakowanie to 18,8 g białka)
- Zwiększa ilość energii w diecie (1 opakowanie to 250 kcal)
- Zapobiega monotonii posiłków (różne smaki)
W 2017 roku, producent preparatów Resource przeprowadził badanie konsumenckie, w ramach którego pacjenci dokonali oceny preparatów Resource 2.0 o smaku waniliowym oraz Resource Protein o smaku truskawkowym*.
- Aż 81% pacjentów, którzy wzięli udział w badaniu pozytywnie oceniło produkt Resource Protein o smaku truskawkowym
- ¾ badanych pacjentów kupiłoby Resource Protein o smaku truskawkowym jako wsparcie żywieniowe w chorobie
*Badanie przeprowadzone w miesiącach kwiecień-maj 2017 na próbie n=200 pacjentów.
Dane podmiotu odpowiedzialnego:
Nestlé Polska S.A..
Ul. Domaniewska 32
02-672 Warszawa
Woda, białka mleka, syrop glukozowy, sacharoza, olej roślinny (rzepakowy), składniki mineralne (chlorek potasu, cytrynian potasu, cytrynian sodu, cytrynian magnezu, tlenek magnezu, siarczan żelaza (II), siarczan cynku, siarczan manganu, siarczan miedzi (II), fluorek sodu, chlorek chromu (III), molibdenian (VI) sodu, jodek potasu, selenian (VI) sodu), emulgator (E471), aromat, skrobia, witaminy (C, E, niacyna, kwas pantotenowy, B6, A, tiamina, ryboflawina, kwas foliowy, K, biotyna, D), stabilizator (karagen), barwniki (E120, E160aii).
Wartości odżywcze | 100 ml |
Wartość energetyczna |
527 kJ (125 kcal) |
Tłuszcz (25% kcal) w tym: |
3, 5 g |
- kwasy tłuszczowe nasycone |
0, 5 g |
- kwasy tłuszczowe jednonienasycone |
2, 1 g |
- kwasy tłuszczowe wielonienasycone |
0, 90 g |
Węglowodany (45% kcal) w tym: |
14 g |
- cukry |
6, 5 g |
- laktoza |
<0, 50 g |
Białko (30% kcal) |
9, 4 g |
Sól (= Na (g) x 2, 5) |
0, 20 g |
Składniki mineralne |
|
Sód |
80 mg |
Potas |
155 mg |
Chlorki |
100 mg |
Wapń |
120 mg |
Fosfor |
100 mg |
Magnez |
23 mg |
Żelazo |
1, 5 mg |
Cynk |
1, 3 mg |
Miedź |
0, 17 mg |
Mangan |
0, 27 mg |
Fluorki |
0, 12 mg |
Selen |
7, 5 µg |
Chrom |
5, 5 µg |
Molibden |
11 µg |
Jod |
17 µg |
Witaminy |
|
A |
120 µg |
D |
1, 3 µg |
E |
2, 3 mg |
K |
10 µg |
C |
16 mg |
Tiamina |
0, 20 mg |
Ryboflawina |
0, 23 mg |
Niacyna |
0, 90 mg (1, 6 mg NE*) |
B6 |
0, 25 mg |
Kwas foliowy |
35 µg |
B12 |
0, 65 µg |
Biotyna |
5, 0 µg |
Kwas pantotenowy |
0, 65 mg |
Osmolarność |
390 mOsm/l |
Zawartość wody |
80 g/100 ml |
*NE - ekwiwalent niacyny.
Pokaż więcej