Liczba sztuk:
100 szt.Wysyłka w 24h
Sprawdź dostępność w sklepach
Wysyłka w 24h
Sprawdź dostępność w sklepach
Pepsyna, Betaina HCl i ich rola w trawieniu
Pepsyna to enzym proteolityczny obecny w soku żołądkowym, odpowiedzialny za trawienie białek. Powstaje z pepsynogenu – nieaktywnej formy enzymu, produkowanej przez błonę śluzową żołądka. Proces aktywacji zachodzi wyłącznie w środowisku kwaśnym.
Zastosowana w produkcie pepsyna pochodzi z Wielkiej Brytanii i jest wytwarzana zgodnie z normami obowiązującymi w Unii Europejskiej.
Betaina HCl (chlorowodorek betainy) to związek organiczny, będący pochodną glicyny – najprostszego aminokwasu białkowego. Naturalnie występuje m.in. w burakach i kiełkach pszenicy. Nazwa „betaina” pochodzi właśnie od łacińskiej nazwy buraka – Beta vulgaris.
Betaina przyczynia się do prawidłowego metabolizmu homocysteiny, a korzystne działanie występuje przy spożyciu minimum 1,5 g dziennie.
W formie suplementu występuje jako biały, krystaliczny proszek, łatwo rozpuszczalny w wodzie. W żołądku działa podobnie do kwasu solnego (HCl), wspierając proces trawienia
Rola kwasu solnego (HCl) w trawieniu:
Jest naturalnie wytwarzany przez żołądek i niezbędny do prawidłowego trawienia pokarmów,
Wspomaga rozkład białek i przyswajanie kluczowych składników odżywczych,
Tworzy odpowiednie środowisko dla aktywacji enzymów trawiennych, w tym pepsyny.
Prawidłowy poziom kwasu solnego w żołądku ma kluczowe znaczenie dla skutecznego przyswajania składników odżywczych z codziennej diety.
Składniki |
1 kapsułka (porcja dzienna) |
Chlorowodorek Betainy Pepsyna 1:3000 MDP |
150 mg |
1 kapsułka podczas posiłku.
Przechowywać w temperaturze pokojowej w sposób niedostępny dla małych dzieci. Chronić przed wilgocią.
Podmiot odpowiedzialny: Medicaline Ostrówiec 15005-480Karczew
EAN: 5902596935900