Naturalny sok z owoców Goji jest źródłem witaminy C, która pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz nerwowego.
Goji (kolcowój szkarłatny -
Lycium barbarum L.) to roślina uprawiana w południowej części Azji. Sok z owoców goji charakteryzuje się wysoką zawartością witaminy C, która pomaga w prawidłowym funkcjonowaniu układu odpornościowego oraz nerwowego, przyczynia się do zmniejszenia uczucia zmęczenia i znużenia oraz chroni komórki przed stresem oksydacyjnym. Sok z goji można pić rozcieńczony wodą lub innym sokiem owocowym. Utrzymanie prawidłowego stanu zdrowia wymaga zrównoważonego odżywiania i prowadzenia zdrowego trybu życia.
Składniki: sok z owoców goji (Lycium barbarum L.)
Wartość odżywcza 100 ml soku: wartość energetyczna (energia) – 304 kJ / 71 kcal, tłuszcz – 0,3 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone (kwasy nasycone) – 0,1 g, węglowodany – 13,5 g, w tym cukry – 13,4 g, błonnik 1,2 g, białko – 3,2 g, sól – 0,1 g, witamina C – 60 mg (75% referencyjnej wartości spożycia).
Przechowywanie: przechowywać w temperaturze do 25ºC, w suchym i ciemnym miejscu. Po otwarciu przechowywać w lodówce, nie dłużej niż 30 dni.
Uwaga! Może wytrącić się naturalny osad. Przed spożyciem wymieszać zawartość butelki.
Objętość netto: 490 ml
Podmiot odpowiedzialny: Oleofarm Sp. z o.o.