Solgar Earth Source Multi-Składnikowy, 60 szt.

kompleks witamin i minerałów w tabletkach

Produkt niedostępny online
PayPo Kup teraz, zapłać za 30 dni

Wysyłka w 24h

Sprawdź dostępność w sklepach

Solgar Earth Source Multi-Składnikowy, 60 szt. Solgar Earth Source Multi-Składnikowy, 60 szt.
Powiadom mnie, kiedy artykuł będzie dostępny
Powiadom o dostępności
Z tych danych skorzystamy tylko raz do wysłania powiadomienia, kiedy produkt wróci do oferty.
Produkt niedostępny online
PayPo Kup teraz, zapłać za 30 dni

Sprawdź dostępność w sklepach

Dodaj do ulubionych

Opis produktu

OPIS PRODUKTU

Solgar Earthsource Multi-Składnikowy to preparat pełny naturalnych, prozdrowotnych substancji (60 tabletek). Absolutnie wyjątkowy preparat zawierający skoncentrowaną i wystandaryzowaną mieszankę składników – plonów ziemi. Earth Soure – jest spiżarnią Matki Natury, z której czerpiemy wszystkie znaczące dla naszego zdrowia składniki. Oprócz pełnego składu witamin i minerałów znajdziemy w preparacie: bioflawonoidy cytrusowe, pędy jęczmienia i pszenicy, chlorellę, błonnik, bromelainę, enzymy trawienne, zioła w tym żeń-szeń, imbir, oleje z ogórecznika i lnu. Jest to żywa reklama skutecznych zdrowotnie składników odżywczych, których źródłem jest Matka Natura.

DAWKOWANIE

Porcja zalecana do spożycia w ciągu dnia: osoby dorosłe dwie (2) tabletki dziennie, najlepiej w trakcie posiłku lub według wskazań lekarza. Nie przekraczać porcji zalecanej do spożycia w ciągu dnia. Suplement diety nie jest substytutem zróżnicowanej diety.

Ostrzeżenie: Przypadkowe przedawkowanie produktami zawierającymi żelazo jest główną przyczyną śmiertelnych zatruć wśród dzieci poniżej szóstego roku życia. W razie przypadkowego przedawkowania, natychmiast wezwać lekarza.

SKŁADNIKI

Składnik

Zawartość w 2 tabletkach

Spirulina sproszkowana

666,6 mg

Witamina C

666,6 mg

Wapń

166,6 mg

Magnez

83,3 mg

Sproszkowane zielone pędy jęczmienia

73,3 mg

Sproszkowana chlorella

66,6 mg

Sproszkowane zielone pędy pszenicy

66,6 mg

Sproszkowany olej lniany

66,6 mg

Rutyna

33,3 mg

Sproszkowany korzeń żeń-szenia
syberyjskiego

33,3 mg

Sproszkowany olej z nasion ogórecznika

33,3 mg

Sproszkowany olej z pestek słonecznika

33,3 mg

Glicyna

30 mg

Aktywna sproszkowana baza ziołowa
(korzeń echinacea purpurea, nasiona ostropestu
plamistego, korzeń imbiru, owoce pieprzu kajeńskiego)

22 mg

Ryboflawina (Witamina B2)

18,4 mg

Dwuwodzian kwercetyny

16,66 mg

Izytol

16,6 mg

Kwas pantotenowy (Witamina B5)

16,6 mg

Niacyna (Witamina B3)

16,6 mg

Pektyna jabłkowa

16,6 mg

Sproszkowany błonnik owsiany

16,6 mg

Tiamina (Witamina B1)

16,6 mg

Witamina B6

16,6 mg

Cholina

14 mg

Papaina

13,3 mg

Sproszkowana bromelaina

13,3 mg

Chlorowodorek betainy

13,2 mg

Żelazo

12 mg

Cynk

10 mg

Bioflawonoidy cytrusowe

6,6 mg

Kompleks hesperydyny

6,6 mg

Sproszkowany ząbek czosnku

6,6 mg

Beta-karoten naturalny

3,6 mg

Amylaza

3,3 mg

L-glutation

3,3 mg

Lipaza

3,3 mg

Mangan

2,6 mg

Sproszkowany chlorofil

2,6 mg

Celulaza

1,6 mg

Bor

0,6 mg

Miedź

320 µg

Kwas foliowy

266,6 µg

Witamina B12

160 µg

Witamina E

112 µg

Jod

100 µg

Chrom

60 µg

Selen

16 µg

Witamina D2(ergokalcyferol)

6,6 µg

  • Spirulina sproszkowana - bogata w białko, witaminy z grupy B, A, D i E. Zawiera również kwas gamma linolenowy, który zmniejsza ryzyko wystąpienia nadciśnienia tętniczego i działa przeciwzapalnie.
  • Witamina C - chroni organizm przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, ochrania układ sercowo-naczyniowy, pobudza pracę układu odpornościowego, charakteryzuje się również właściwościami przeciwzapalnymi i przeciwalergicznymi. Bierze udział w syntezie kolagenu i w procesie wchłaniania żelaza
  • Wapń - niezbędny do zachowania zdrowia kości, zdrowych zębów, wpływa na krzepliwość krwi, sprawność mięśni, zdrowy sen i dobre samopoczucie.

  • Magnez - aktywator enzymów, bierze udział w metabolizmie tłuszczów, białek i węglowodanów, wspomaga pracę układu sercowo-naczyniowego, odpornościowego, jest niezbędny do zachowania równowagi hormonalnej.

  • Sproszkowane zielone pędy jęczmienia – zawierają witaminy z grupy B, C, wykazują działanie antyoksydacyjne, przeciwwirusowe i przeciwzapalne.

  • Sproszkowana chlorella -  zawiera największe ilości chlorofilu ze wszystkich znanych roślin. W jej składzie znajdziemy wiele dobroczynnych substancji. Działa m.in. wspomagająco na układ odpornościowy, pobudza aktywność interferonu i makrofagów, czyli komórek żernych walczących ze szkodliwymi drobnoustrojami. Wpływa również ochronnie na wątrobę – może być pomocna między innymi w hepatotoksyczności, odtruwaniu organizmu z toksyn, zapobieganiu skutkom nadmiernego spożycia alkoholu, chorobach układu pokarmowego, alergiach, zapaleniu stawów, miażdżycy naczyń krwionośnych, podwyższonym poziomie cholesterolu, wysokiemu ciśnieniu krwi, problemach z sercem i cukrzycy. Pomoże także pomóc w niwelowaniu nieprzyjemnego zapachu z ust. Chlorella zawiera również duże ilości białka, witamin, minerałów i aminokwasów egzogennych.

  • Sproszkowane zielone pędy pszenicy – bogate w witaminy, białko, błonnik, przeciwutleniacze, enzymy i aminokwasy. Wspomaga prawidłowe funkcjonowanie całego organizmu, wspiera układ krążenia, reguluje pracę układu odpornościowego

  • Sproszkowany olej lniany – zawiera kwasy Omega 3, Omega 6, obniża poziom cholesterolu, zmniejsza ryzyko nadciśnienia, wspiera pracę serca

  • Rutyna - naturalnie pojawia się wraz z witaminą C, charakteryzuje się właściwościami przeciwutleniającymi.
  • Sproszkowany korzeń żeń-szenia syberyjskiego – bogaty w kwasy organiczne, witaminy , wspomaga układ odpornościowy, obniża poziom cukru i cholesterolu, wspomaga organizm w walce m.in. ze stresem.

  • Sproszkowany olej z nasion ogórecznika – źródło nienasyconych kwasów tłuszczowych, wykazuje działanie przeciwzapalne i przeciwzakrzepowe.

  • Sproszkowany olej z pestek słonecznika – bogaty w kwasy wielonienasycone i witaminę E.

  • Glicyna - bierze udział w procesie detoksykacji wątroby, zmniejsza stężenie homocysteiny, przeciwdziała uszkodzeniom naczyń krwionośnych
  • Aktywna sproszkowana baza ziołowa (korzeń echinacea purpurea, nasiona ostropestu plamistego, korzeń imbiru, owoce pieprzu kajeńskiego) – baza ziołowa bogata m.in. w antyoksydanty

  • Ryboflawina (Witamina B2) - warunkuje prawidłowe procesy widzenia, pomaga utrzymać równowagę hormonalną, bierze udział w procesach przemiany lipidów i aminokwasów

  • Dwuwodzian kwercetyny – charakteryzuje się działaniem antyalergicznym i przeciwzapalnym.

  • Izytol - jest głównym składnikiem lecytyny, łącząc się z choliną i fosfatydylocholiną wpływa ochronnie na wątrobę, jest składnikiem błon komórkowych, pozytywnie wpływa na układ nerwowy, a badania dowodzą, że poprawia przewodzenie impulsów nerwowych u diabetyków. Może również wspierać leczenie napadów paniki, zaburzeń związanych z niepokojem, nerwice natręctw i depresje.
  • Kwas pantotenowy (Witamina B5) - wspomaga pracę układu odpornościowego, nerwowego, uczestniczy w wielu istotnych procesach metabolicznych, wpływa na regenerację skóry i błon śluzowych

  • Niacyna (Witamina B3) - odpowiedzialna za prawidłowe funkcjonalnie układu nerwowego, hormonalnego, odpornościowego, wykorzystywana w leczeniu miażdżycy

  • Pektyna jabłkowa - wspiera utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu LDL (złego cholesterolu) w organizmie oraz cukru (glukozy) we krwi.  Ponadto pęczniejąc daje uczucie sytości i zmniejsza apetyt, przez co może pomagać w procesie odchudzania. Pektyna jabłkowa wykazuje również właściwości przeciwbakteryjne.

  • Sproszkowany błonnik owsiany - działa ochronnie na układ pokarmowy, charakteryzuje się wysoką zawartością białka oraz witamin z grupy B wpływających na prawidłową pracę układu nerwowego

  • Tiamina (Witamina B1) - znana również jako tiamina bierze udział w prawidłowym funkcjonowaniu serca, układu krążenia, mięśni i układu nerwowego. Wykazuje również właściwości antyoksydacyjne.

  • Witamina B6 - znana również jako pirydoksyna, bierze udział w przemianach aminokwasów, wpływa na ciśnienie krwi, pracę serca i układu sercowo-naczyniowego, wzmacnia układ odpornościowy, reguluje produkcję niezbędnych enzymów, hormonów, białka i hemoglobiny.

  • Cholina - jest jednym z najbardziej skutecznych czynników lipotropowych, składnik fosfatydylocholiny (PC) występującej w lecytynie. Fosfatydylocholina działa jako środek lipotropowy (tzn. zapobiega odkładaniu się tłuszczu i cholesterolu w wątrobie). Fosfatydylocholina zwiększa również rozpuszczalność szkodliwego cholesterolu, obniża poziom trójglicerydów we krwi, zmniejsza agregację płytek krwi zapobiegając zakrzepom, wpływa na prawidłową pracę układu nerwowego i zwiększa wydolność fizyczną.
  • Papaina – enzym uzyskiwany z owoców papai. Wspiera układ pokarmowy, reguluje pracę układu odpornościowego

  • Sproszkowana bromelaina - wspomaga pracę układu trawiennego. Wspiera proces trawienia, ułatwia trawienie białek i zapobiega zaleganiu ich w jelitach. Poprawia również wchłanianie aminokwasów. Co więcej, bromelaina pozytywnie wpływa na serce i układ sercowonaczyniowy – zapobiega zwężaniu się tętnic przez blaszki miażdżycowe, bierze udział w rozpuszczaniu fibryny, czyli włóknika, przez co zapobiega powstawaniu zakrzepów.  Obserwacje w Niemczech prowadzone na osobach po pierwszym zawale serca przyjmujących regularnie potas, magnez i bromelainę po każdym posiłku wykazały, że ryzyko drugiego zawału zmniejszyło się o 95%. Ponadto działa przeciwzapalnie i antybakteryjnie. Wyniki badań wykazują również, że bromelaina może być stosowana do leczenia ostrego zapalenia żył.
  • Chlorowodorek betainy - aminokwas i pochodna glicyny odpowiedzialna za prawidłowy metabolizm i wchłanianie wapnia, witaminy B12 oraz żelaza. Bierze udział w syntezie keratyny.
  • Żelazo - jeden z mikroelementów, bierze udział w wytwarzaniu czerwonych krwinek, syntezie DNA, hormonów i neuroprzekaźników.
  • Cynk - poziom cukru i metabolizm glukozy zależy między innymi od ilości cynku w organizmie. Współpracując z miedzią bierze udział w wydzielaniu insuliny przez trzustkę, a co więcej suplementacja cynku jest szczególnie polecana diabetykom, ponieważ szybciej niż osoby zdrowe wydalają cynk z organizmu. Ponadto cynk wzmacnia układ odpornościowy, pomaga zwalczać przeziębienia, pozytywnie wpływa na układ nerwowy, płodność u kobiet i u mężczyzn, wspomaga leczenie chorób skóry, gojenie ran, ale także wpływa na zachowanie zdrowia psychicznego i równowagi emocjonalnej. Cynk bierze również udział w wielu procesach metabolicznych – produkcji energii, metabolizmie białek, tłuszczów i węglowodanów, syntezie aminokwasów i odtruwaniu alkoholowemu.

  • Bioflawonoidy cytrusowe - naturalnie występujące w cytrusach barwniki, którym przypisywane są, tak jak witaminie C działanie przeciwutleniające.

  • Kompleks hesperydyny - żółty barwnik roślin o właściwościach przeciwutleniających, przeciwzapalnych, przeciwobrzękowych, pobudza produkcję kolagenu i wspomaga układ odpornościowy

  • Sproszkowany ząbek czosnku - charakteryzuje się właściwościami przeciwbakteryjnymi i przeciwgrzybiczymi. Co więcej, substancja ta obniża poziom cholesterolu i działa przeciwmiażdżycowo. Pomaga również utrzymać homeostazę krwi ,wykazuje właściwości fibrynolityczne (zapobiega powstawaniu zakrzepów), hamuje agregację płytek krwi i obniża ciśnienie tętnicze. Czosnek to także substancja hipoglikemizująca, czyli obniżająca poziom cukru we krwi.
  • Beta-karoten naturalny - prowitamina A, jest naturalnym fitrem przeciwsłonecznym, ma właściwości antyoksydacyjne, redukuje m.in. zły cholesterol
  • Amylaza – enzym biorący udział w rozkładzie cukrów 

  • L-glutation – jeden z ważniejszych antyoksydantów, neutralizuje wolne rodniki, odbudowuje uszkodzone białka

  • Lipaza – enzym odpowiedzialny za prawidłowe trawienie tłuszczów

  • Mangan - pierwiastek niezbędny dla zdrowia mięśni, tkanki łącznej i układu nerwowego, wykazuje właściwości antyoksydacyjne
  • Sproszkowany chlorofil - charakteryzuje się właściwościami antyoksydacyjnymi.

  • Celulaza – enzym rozkładający celulozę, działa prozdrowotnie na układ pokarmowy regulując częstość wypróżnień.

  • Bor - bierze udział w metabolizmie i prawidłowym wchłanianiu minerałów oraz witamin, m.in. witaminy D i wapnia
  • Miedź - bierze udział we wchłanianiu żelaza, wpływa na prawidłowe funkcjonowanie czerwonych krwinek, przez co wspomaga pracę układu krążenia. Chroni również przed osteoporozą.

  • Kwas foliowy - czyli witamina B9/B11, bierze udział w syntezie kwasów nukleinowych, tworzeniu i dojrzewaniu krwinek czerwonych

  • Witamina B12 - bierze udział w syntezie DNA, czerwonych krwinek, metabolizmie lipidów i węglowodanów, poprawia sprawność umysłową i procesy myślowe
  • Witamina E - obok witaminy C jeden z silniejszych przeciwutleniaczy, korzystnie wpływa na kondycję skóry, pracę mięśni i metabolizm lipidów. Wspomaga również pracę układu rozrodczego.
  • Jod - niezbędny do funkcjonowania tarczycy, jest odpowiedzialny za prawidłową przemianę materii, wpływa na nasilenie popędu płciowego
  • Chrom - reguluje poziom cukru we krwi, chroni przed zachorowaniem na cukrzycę typu 2, może wspomagać odchudzanie

  • Selen - wykazuje działanie antyoksydacyjne, wpływa na prawidłowe funkcjonowanie tarczycy i układu odpornościowego

  • Witamina D2(ergokalcyferol) - reguluje metabolizm kostny, wpływa na prawidłowe funkcjonowanie układu odpornościowego, poprawia ogólne samopoczucie

Cechy produktu: wegański, wegetariański, bez skladników mlecznych

Okres stosowania: 30 dni

Dodatkowe informacje

Marka
Marka Solgar
Typ produktu
Typ produktu Suplement diety
  • Wygodny odbiór w sklepie
  • Darmowa Dostawa już od 199zł
  • Bezpieczne płatności online
  • 14 dni na zwrot

Opinie klientów

Produkt nie ma jeszcze opinii.