Wysyłka w 24h
Sprawdź dostępność w sklepach
Pasta z białej fasoli z siemieniem lnianym to przepyszna pasta warzywna stworzona z najwyższej jakości składników, pochodzących od polskich dostawców. Delikatny smak białej fasoli uzupełniony siemieniem lnianym podkreśla charakter potrawy. Nasza pasta jest idealnym składnikiem wytrawnych kanapek i przekąsek. Pozbawiona sztucznych dodatków doskonale uzupełni dietę w cenne wartości odżywcze.
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna (kJ/kcal): |
1031/246 |
Tłuszcz (g): |
19,8 |
w tym kwasy nasycone (g): |
0,5 |
Węglowodany (g): |
12,5 |
w tym cukry (g): |
2,4 |
Błonnik (g): |
3,1 |
Białko (g): |
4,6 |
Sól (g): |
1,15 |
Składniki: fasola biała 35%, seler, olej rzepakowy, woda, cebula, cebula suszona, nasiona słonecznika, koncentrat soku jabłkowego, sól, koncentrat soku z cytryny, siemię lniane 0,24%, pieprz czarny mielony, kminek mielony
Alergeny:
Zawiera: seler. Może zawierać: gorczycę.
Propozycja podania:
Pasta jest idealnym składnikiem wytrawnych kanapek i przekąsek. Można spożywać samodzielnie.
Data minimalnej trwałości i warunki przechowywania:
12 miesięcy od daty produkcji.
Przechowywać w oryginalnym opakowaniu, w temperaturze otoczenia. Opakowanie musi być szczelne i nieuszkodzone. Po otwarciu przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 48h.
Wyprodukowano w Polsce.