HiPP Tagliatelle w Sosie Szpinakowo-Serowym Bio - obiadek dla dzieci po 11.miesiącu życia
Pełnowartościowy posiłek warzywny dla niemowląt i małych dzieci. Produkt z certyfikatem ekologicznym - zgodnie z prawem UE. Znak HiPP BIO to gwarancja ponad 260 kontroli każdego słoiczka oraz 60 lat doświadczenia w rolnictwie ekologicznym.
- kwas alfa-linolenowy (ALA) z grupy Omega-3 - ważny dla rozwoju mózgu i komórek nerwowych
- zgodnie z przepisami prawa nie zawiera substancji konserwujących ani barwników; bez aromatów
- bez składników modyfikowanych genetycznie*
*zgodnie z rozporządzeniem dotyczącym produkcji ekologicznej
Zadbaj o zrównoważoną dietę oraz zdrowy tryb życia swojego dziecka.
Składniki: odtłuszczone mleko*, ugotowany makaron tagliatelle* 21% (z pszenicy* durum), woda, szpinak* 7%, cukinia* 6%, mąka pszenna*, śmietana*, cebula*, tarty twardy ser* 1,7%, olej rzepakowy* 1,3%, jodowana sól
*z rolnictwa ekologicznego
Wartości odżywcze:
| 100 g | 220 g (1 porcja) |
wartość energetyczna kJ/kcal |
335/80 |
738/176 |
tłuszcz, w tym |
3,1 g |
6,8 g |
- kwasy nasycone |
1,3 g |
2,9 g |
- kwasy jednonienasycone |
1,4 g |
3,1 g |
- kwasy wielonienasycone |
0,4 g |
0,9 g |
węglowodany |
9,4 g |
20,7 g |
- w tym cukry |
2,3 g |
5,1 g |
białko |
3,3 g |
7,3 g |
sól |
0,28 g |
0,62 g |
sód |
0,11 g |
0,24 g |
kwas alfa-linolenowy (Omega-3) |
0,10 g |
0,22 g |
Sposób użycia:
Otwarty słoiczek z całą zawartością lub odpowiednią porcję przełożoną do miseczki podgrzej w „kąpieli wodnej" lub kuchence mikrofalowej, wymieszaj i sprawdź temperaturę. Pozostałą, niepodgrzaną zawartość słoiczka zamknij, wstaw do lodówki i zużyj następnego dnia. Używaj plastikowej łyżeczki.
Jakość tego produktu w momencie opuszczania zakładu produkcyjnego była bez zarzutu - przed użyciem upewnij się, że słoiczek nie został naruszony. Nie używaj, jeśli środek wieczka się ugina. Bezpieczne zamknięcie próżniowe - klika przy pierwszym otwarciu.
Przechowywać w temperaturze otoczenia.
Producent:
HiPP Polska Sp. z o.o.,
ul. Puławska 303,
02-785 Warszawa