Marka: Adalberts

Adalbert’s – o marce

Sir Adalbert’s Tea to firma zajmująca się dystrybucją herbat liściastych pochodzących ze Sri Lanki. Producent umożliwia każdemu zaparzenie prawdziwych cejlońskich naparów we własnym domu. Sprowadza zarówno czarne, jak i zielone trunki, które cechują się najwyższą jakością i szlachetnym pochodzeniem.

Herbata cejlońska to napój o bardzo wyrazistym aromacie. Uważa się go za jeden z najlepszych naparów, który cieszy się uznaniem od wieków. Dzięki temu, że liście rozwijają się w Azji Południowej, mają niesamowicie korzystne warunki dojrzewania. Zbiera się je ręcznie, a w zależności od konkretnego miejsca wzrostu cechują się odmiennymi aromatami.

Produkty Adalbert’s

Herbaty Sir Adalbert’s Tea występują w wersji zielonej, czarnej i owocowej. Są zamknięte w eleganckich opakowaniach z charakterystycznym słoniem, które podkreślają szlachetność naparów i ich wyjątkowe pochodzenie. Można kupić liście zarówno w puszkach, jak i papierowych torebkach. Aby wydobyć pełnię aromatu, trzeba wiedzieć, jak wykonać napary.

Ważne jest to, aby woda była miękka i zagotowana tylko raz. Taka zawiera bowiem najwięcej tlenu, wapnia i magnezu, które mają ogromny wpływ na smak trunku. Nie powinno się doprowadzać cieczy do nadmiernego wrzenia, lecz zdjąć ją z palnika tuż przed zagotowaniem. Czas parzenia zależy od rodzaju herbaty, ale zarówno w przypadku czarnej, jak i zielonej, nie przekracza 3 minut.

Do szklanki o pojemności 250 ml można wrzucić łyżeczkę liści. Temperatura wody w przypadku czarnej herbaty powinna wynosić około 95 °C, a zielonej od 75 do 90°C. Najlepiej korzystać z zaparzaczy lub specjalnych dzbanków, które pozwalają na wyjęcie roślin z gorącego naparu.

Herbaty liściaste Adalbert’s

Jednym z produktów, które każdy powinien przetestować, jest herbata liściasta Adalberts Green Soursop. To zielone liście o aromacie flaszowca miękkociernistego. Cechują się nie tylko bogatym smakiem, ale również korzystnym wpływem na organizm człowieka. Mają właściwości przeciwwrzodowe i antybakteryjne. Dostarczają wielu witamin, w tym m.in. A czy B2.

Popularnym produktem marki jest herbata liściasta Adalberts Earl Grey Cardamom & Blue Cornflower. Można z niej wykonać czarny napar o smaku kardamonu i aromacie bergamotki. Znajdują się w niej jeszcze niebieskie płatki bławatka, które wyróżniają się na tle czarnej kompozycji. Dla zwolenników owocowych smaków powstała herbata liściasta Adalberts Black Tropical. Łączy w sobie melona, mango i papaję, które sprawiają, że jest słodsza od innych. Do ciekawego smaku nawiązuje kolorowa puszka.

Herbata liściasta Adalberts Rose Black to czarne liście połączone z płatkami i pąkami róż. Te wyróżniają się nie tylko wizualnie, ale również smakowo. Dzięki nim napar staje się kwiatowy, a także zyskuje właściwości korzystne dla układu pokarmowego i wpływa pozytywnie na nastrój. Te wszystkie kompozycje to tylko część tego, co da się znaleźć w ofercie Super-Pharm.

Zestawy prezentowe Adalbert’s

Poza pojedynczymi herbatami klienci mogą kupić komplety idealnie nadające się na podarunek. Jednym z nich jest zestaw prezentowy Adalberts XMASS, który sprawdzi się na święta i nie tylko. Zawiera różaną kompozycję do wykonania naparu, a także musującą sól do kąpieli z białą glinką. Wykazuje ona właściwości oczyszczające i pielęgnujące ciało. Połączenie relaksu w wannie z aromatycznym trunkiem pozwala na przyjemny odpoczynek w domowym zaciszu.

Ponadto w asortymencie Super-Pharm jest jeszcze zestaw prezentowy Adalberts, w którego skład wchodzi herbata, kubek i świeca sojowa. Liście zostały wzbogacone aromatem miodu i olejkiem z cytryny, co dodaje im właściwości pobudzających. Napar napawa energią i cieszy wyrazistym smakiem. Na świeczce o nazwie Szczęście widnieje charakterystyczne logo słonia ze Sri Lanki.

FAQ

Sir Adalbert’s Tea – gdzie kupić?

Herbaty Sir Adalbert’s Tea można kupić w Super-Pharm. Znajdują się zarówno w ofercie drogerii stacjonarnych, jak i sklepu internetowego.

Jak poprawnie parzyć herbatę Sir Adalbert’s Tea?

Instrukcje dotyczące zaparzania herbat Sir Adalbert’s Tea znajdują się na ich opakowaniach. Warto pamiętać o tym, aby woda była możliwie najmiększa, a także zagotowana tylko raz. Na 250 ml cieczy wystarczy jedna łyżeczka liści. Napary czarne wymagają nieco gorętszej wody niż zielone. Parzenie trwa maksymalnie 3 minuty.