Liczba sztuk:
60 szt.Postbiotyk Lactobacillus plantarum L-137 to nowoczesny suplement diety zawierający inaktywowany szczep bakterii Lactobacillus plantarum L-137™ oraz naturalny ekstrakt z aceroli standaryzowany na 25% witaminy C. Dzięki formie postbiotyku nie wymaga przechowywania w lodówce i wykazuje wyjątkową stabilność. Produkt został opracowany z myślą o wsparciu naturalnych mechanizmów odpornościowych organizmu.
Inaktywowany termicznie szczep L-137™ pochodzi z tradycyjnego japońskiego fermentowanego dania narezushi. Technologia inaktywacji zapewnia jego odporność na działanie kwasów żołądkowych, a jednocześnie zachowanie bioaktywnych właściwości. Naturalna witamina C z aceroli wspomaga układ odpornościowy oraz chroni komórki przed stresem oksydacyjnym. Działanie produktu wynika wyłącznie z właściwości jego składników.
Składniki: ekstrakt z aceroli (Malpighia punicifolia L.), w tym witamina C (25%); Lactobacillus plantarum L-137™ (inaktywowany szczep); składnik otoczki kapsułki: hydroksypropylometyloceluloza (Vcaps®).
Skład w porcji dziennej (1 kapsułka):
L-137™ jest znakiem towarowym firmy HOUSE FOODS GROUP INC.
Vcaps® jest znakiem towarowym firmy Lonza lub jej filii.
Zalecane dzienne spożycie: 1 kapsułka dziennie.
Sposób użycia: Spożywać 1 kapsułkę dziennie, popijając wodą.
Ostrzeżenia i środki ostrożności:
Sposób przechowywania: Przechowywać w zamkniętym opakowaniu, w temperaturze pokojowej. Przechowywać w sposób niedostępny dla małych dzieci.
Ilość netto: 60 kapsułek
Kraj pochodzenia składników:
Lactobacillus plantarum L-137™ – Japonia
Ekstrakt z aceroli – Włochy
Podmiot odpowiedzialny: Kenay A. Grzegorek i Wspólnicy Sp. J., ul. Częstochowska 25, 62-800 Kalisz, e-mail: sklep@kenay.com.pl
*RWS – referencyjna wartość spożycia
Podmiot odpowiedzialny: A.GRZEGOREK I WSPÓLNICY SPÓŁKA JAWNA ul. Częstochowska 25, 62-800 Kalisz
EAN: 5900672155273