Pojemność:
100 ml
Olini Oxymel 100 ml.
8 zalet Oxymelu Olini :
babciny sposób na infekcje - to tradycyjne, domowe remedium na wiele dolegliwości
naturalny „antybiotyk” i „probiotyk”, dzięki właściwościom jego składników
14 naturalnych składników - silnych pogromców przeziębień
wegański, słodzony syropem z agawy
metoda na czosnek, cebulę i chrzan w Twojej diecie
niepasteryzowany produkt - element zrównoważonego odżywiania
masz go od ręki - nie czekasz na niego tygodniami
długa data ważności - 24 miesiące
Czujesz, że coś Cię łapie? Nie chcesz jeść czosnku garściami? Wypróbuj Oxymel Olini - znany od wieków pikantny syrop. Z jednym jego łykiem dostarczasz swojemu organizmowi tego, co najcenniejsze z: octu jabłkowego, warzyw korzeniowych i cebulowych, a także przypraw i ziół.
⏺ Jak smakuje?
Oxymel to głównie ocet jabłkowy (97%). Słodyczy dodaje mu syrop z agawy, a kwaskowatości - cytryna. Doprawiony jest przyprawami i ziołami - lekko gorzkim oregano, pikantno-słodkim anyżem oraz orzeźwiającą miętą. Ciepłej nuty dodają mu goździki i cynamon.
⏺ Jak działa?
Wiele badań potwierdziło, że prozdrowotne właściwości mają składniki, z których robi się tradycyjny cydr ognisty:
kwas octowy w occie jabłkowym wykazuje działanie antybakteryjne
czosnek jest skuteczny w zmniejszaniu objawów przeziębienia
imbir, chrzan i czosnek zawierają przeciwutleniacze
imbir pomaga na nudności, wymioty i rozstrój żołądka
miód ma m.in. właściwości przeciwwirusowe i przeciwzapalne
W składzie naszego oxymelu są najlepszej jakości naturalne składniki. Ognisty cydr Olini powstaje w gospodarstwie położonym na Podlasiu, w sercu Puszczy Knyszyńskiej - obszarze objętym siecią Natura 2000.
Aż cztery tygodnie - tyle czasu warzywa i owoce oraz przyprawy i zioła macerują się w occie jabłkowym.
To produkt, po który mogą sięgnąć osoby na diecie wegańskiej - zamiast miodu zawiera syrop z agawy.
⏺ Dla kogo?
Oxymel jest bezpieczny dla większości ludzi. Choć brak jest przeciwwskazań do picia go przez kobiety w ciąży czy karmiące piersią, my polecamy, aby stosowały go jako przyprawę.
⏺ Jak pić?
Oxymel można pić z łyżeczki, ale wcześniej należy rozcieńczyć go wodą lub sokiem.
Jesteśmy rodzinną olejarnią z okolic Wałbrzycha - miasta malowniczo położonego w samym sercu Sudetów.
Wierzymy, że można jeść zdrowo, naturalnie i smacznie, a produkty tworzyć z troską o ludzi i środowisko.
5 najważniejszych dla nas rzeczy to:
1 Świeżość - nasze produkty powstają w małych, rzemieślniczych partiach i szybko trafiają do Ciebie.
2 Natura i nauka - część receptur naszych produktów tworzymy wraz z naukowcami, inne trafiają pod lupę badaczy.
3 Dobry skład - składniki naszych produktów pochodzą z czystych regionów Polski i świata.
4 Lokalność - współpracujemy z małymi dostawcami i rodzinnymi firmami, którym bliskie są nasze wartości.
5 Tradycja - jesteśmy rzemieślnikami i dawne receptury odtwarzamy z sercem, więc nasze produkty smakują, jak „od babci”.
Oxymel trzymaj w lodówce lub w innym suchym i chłodnym miejscu, w temperaturze od 2°C do 8°C, z dala od źródeł światła - zarówno przed, jak i po otwarciu.
Twój Oxymelek ma osad?
Oxymel to niepasteryzowany, naturalnie mętny produkt. Wraz z upływem czasu może pojawić się w nim osad. To naturalne zjawisko! Przed spożyciem wystarczy wstrząsnąć butelką.
Składniki:
ocet jabłkowy - 80%, naturalny miód - 20%, cebula, czosnek, korzeń chrzanu, korzeń kurkumy, korzeń imbiru, cytryna, mięta, anyż, goździki, oregano, cynamon, pieprz
Pojemność: 100 ml
Podmiot odpowiedzialny: OLINI SP. Z O.O.
EAN: 5904734002864